U Sokobanji je od 23.do 25.juna u organizaciji Beogradske otvorene škole održana treća po redu radionica u okviru Capacity Building programa pod nazivom „Antikorupcija i društvo, Srbija u 2021.godini“. Pored predstavnika OdborVA, ovom korisnom i dobro organizovanom skupu, prisustvovali su i predstavnici ostalih BOŠ partnera iz redova OCD i medija. Svoj doprinos u interaktivnoj i zanimljivoj diskusiji na temu korupcije i antikorupcije dali su i Nemanja Nenadić, Transparentnost Srbija, Maja Divac, ekspertkinja za medije, Miodrag Milosavljević, FOD, Miodrag Bjeletić, BOŠ, Kristina Kalajdžić, Partneri Srbija i Nataša Mirjanić iz Kancelarije Poverenika za informacije od javnog značaja.

Na skupu se, između ostalog, govorilo o korupciji u svetlu Akcionog plana za poglavlje 23. pristupanja Srbije EU, medijima i korupciji, korupciji u javnim nabavkama, izmeni Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i dr.

Ovo je bila još jedna u nizu radionica sa ciljem jačanja kapaciteta organizacija-partnera BOŠ-a u okviru programa „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj Uniji“.