U Valjevu se od 20 do 22. septembra održava XXVI po redu međunarodna naučna konferencija „Prouzrokovanje štete, naknada štete i osiguranje“.

Učešće na najstarijoj međunarodnoj naučnoj konferenciji koja se na ovu temu održava u ovom delu Jugoistočne Evrope, uzeće ove godine više od 30 uglednih naučnika i praktičara iz zemlje i inostranstva. Epitet međunarodna ovoj naučnoj konferenciji već godinama daju mnogobrojni učesnici iz inostranstva. Prošle godine, na konferenciji koja je takođe održana u našem gradu, to su bili učesnici iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Mađarske i Poljske. Prvi put i iz Severne Makedonije. Na primerima i iskustvima svojih zemalja u oblastima naknade šteta i osiguranja, te regulative Evropske unije, učesnicima će biti ukazano na moguća rešenja i načine usaglašavanja zakonodavnih odredbi i praksi.

Organizatori konferencije su Institut za uporedno pravo, Udruženje za odštetno pravo i Pravosudna akademija iz Beograda u partnerstvu sa Odborom za ljudska prava Valjevo i uz podršku grada Valjeva. PROGRAM RADA